teruja…..

pagi semalam aku dikejutkan dengan satu berita yang mengembirakan aku…..malam sebelum tu aku ada la beli pregnancy test….so sesuatu yang mengembirakan aku bila pagi semalam wife kejutkan aku bila dicuba dan keputusannya positif….

aku amik keputusan untuk gi ke klinik. bila kat klinik, doktor lak gi wat urine test ……aku buat bodo jer lagi…..pas tu keputusan keluar, doktor panggil aku ngan wife aku…..masuk jer dalam bilik doktor tu…..dia terus salam aku dan ucap tahniah sebab aku bakal menjadi bapak suatu hari nanti…..huhuhuhu…aku rasa dunia aku yang punyer….hehehe…..nasib baik doktor kata takyah pantang aper2 lagi….hehehehe…tapi bulan sembilan nanti aku kene bawak wife aku gi buat kad merah ¬†plak…aku pun taktau amende nyer lagi…..

DSC_1018 (Medium)

Advertisements

iR xperiment

_DSC5723 (Medium)

_DSC5686 (Medium)

salam everyone,…kali nie aku nak post gambar yang aku pernah amik menggunakan camera ir. actualy, aku menggunakan camera mr undermysin.dia dah convert D70 dia ke ir version.memula memang payah aku nak gune…sebab tak tau & tak biasa. tapi sekarang Alhamdulillah aku dah mula mempelajari beberapa teknik dan cara nya.tu pun setelah diajar oleh mr. undermysin, mr. wawan & mr. muham yang juga masing2 baru dan sedang mengkaji lagi. aku sangat berterima kasih kepada kengkawan yang sudi mengajar aku mengenai teknik2 baru dalam fotografi.thanks to all my friend.kat sini aku letakkan beberapa keping gambar yang aku ambik.

_DSC5750 (Medium)

sahabat

ni salah seorang daripada sahabat aku dalam dunia photografi. adalah aku beruntung kerana mempunyai sahabat seperti dia..ramai lagi sahabat/ kawan/teman dalam diri&hidup aku.ni gambar dia masa wedding kat umah pengantin di jenjarom baru-baru ni.thanks sebab jadi sahabat aku muham….

niway, nak kenal dengan dia, masuk la blog dia http://www.azwinomar.com

DSC_8028 (Medium)

cyber fusion 2009

130309cyberfusionaku rasa ni memang kali pertama sebagai Official Photographer untuk event yang gempak bagi aku. kiranya kat MMU Cyberjaya nie memang aku dapat pengalaman yang bermakna la…walaupun aku tak shoot kerseluruhan majlis yang berlangsung…tapi memang sesuatu yang mencabar pada aku…

sebab aku kene datang malam start jam 9.00 malam sampai jam 1.00pagi…pastu datang balik jam 6.00pagi sampai jam 12.00tghari…memang penat.¬†logo

after wedding

sekarang nie aku dah bergelar suami…lepas kawin ni macam2 benda kene ubah…tak sama ngan hidup bujang.memang lain.lepas melafazkan akad, aku memang betul lega.sebab satu lagi cabaran hidup dah selesai.aku telah masuk ke alam baru. kehidupan yang perlu dikongsi dengan insan yang bernama isteri.kalau orang cakap kahwin lambat tu rugi, memang betul….kalau orang kata seronok lepas kahwin, memang betul.seronok lepas kahwin ngan sebelum kahwin memang lain, sebelum kahwin kalu nak pegang tangan depan orang lain atau depan parent mesti rasa segan, lagipun agama kita pun tak bagi kita bersentuhan kiranya kita bukan muhrim.tapi bila dah kahwin ape nak buat tak jadi masalah, sebab dah bergelar suami isteri. kalau lelaki seronok sebab bila balik kerja, ada orang masak, basuh kain, jemur kain.tapi sebagai suami kene la tolong.jangan harap 100% pada isteri.sebab isteri tu bukan mesin.so semua main peranan,alhamdulillah aku pernah duduk berdikari, jauh dari mak bapak, jadi aku takder masalah nak tolong isteri aku kat dapur.walau penat sekali pun mesti tolong…kalau setakat korang kahwin nak puaskan nafsu baik takyah kahwin..isteri bukan pelacur….jangan la korang harap kalau ada isteri, korang boleh goyang kaki duduk kat rumah.kene bertolak ansur dalam ape masalah sekali pun, so korang kene faham maksud aku…kalau ada rezeki aku akan jadi bapak pulak.hahahha, korang yang baru nak kahwin tu, cepat2 lah,…yang tengah bercinta, jangan leka….hehehhee

wawan n tim

dsc_0267-copy-small1

dsc_0314-small1

ni gambar masa majlis perkahwinan aku, belah pempuan….niway gambar yang first memang gambar aku, yang no.2 ni bukan la gambar aku…tetapi sahabat dan adik ipar aku….wawan yang berdiri tu n tim yang duduk….tim adik ipar aku…..wawan memalu masa nie….sebab kene paksa bergambar ngan tim. memang segan habis dia masa nie….niway, korang memang best….disebabkan hujan maka hari tu tak der la kami g outdoor, buat indoor jer kat dalam bilik…hehehhe.terima kasih kat “azwinomar/izwanazman/zalhilmy/zalhilman/wawan/lyn/faizal” sebab saport aku masa sebelum nikah sampai habis majlis.hehehehe

gambar credit to mr.faizal, tahniah sebab dah jadi bapak…

TENGAH REHAT

onlyme-small1sekarang nie aku tengah berehat.so banyak mende yang aku tak dapat nak updet….aku pun dah jarang sangat keluar bersama rakan2 seperjuangan…sekadar keluar shoot wedding jer …aku bukan taknak join, tapi keadaan aku yang terpaksa….hehehehe, jangan marah k…berehat untuk sementara jer….pas aku selesaikan segala hal berkaitan, insyaALLAH hidup aku akan kembali normal….hahahhaha…..sekarang nie masa untuk aku berehat sementara waktu.korang pun akan rehat jugak nanti….